Събития

София диша преобрази ул. Пиротска тази неделя

Бяхте ли на ул. Пиротска тази неделя? Ние се разходихме там и улицата имаше коренно различен облик, оживена от многобройните културни мероприятия и артисти, разположили красивите си шарени щандове и работилнички за деца.

IMG_9483

2

Фестивалът през изминалата неделя се казваше “Ветрове от Цветовете” като на основен фокус беше велосипедът – като алтернативно средство за придвижване в града.

3

Останах очарована от шарените сергийки с ръчно изработени красиви гердани, сапуни, оригами, чаши, детски илюстрации, възглавници и много много други.

4a

5

6

789Любителите на глината и глинените изделия можеха сами да си направят желания глинен съд и много деца се включиха в това интересно занимание.

10

Почти навсякъде децата можеха да се включат в работилница за изработка на красиви нещица – гердан, сапун, оригами, или просто да си рисуват.

deca2 деца

deca3 IMG_9494

Предлагаха се красиви витражи, интересни корици за книги от плат, както и бяха изложени хубави снимки на вкусни ястия.

11 IMG_9543 витраж

Уличните артисти бяха на всяка крачка – музиканти, клоуни…

клоун

muzikantiСтар Москвич беше преобразен до неузнаваемост и служеше за място за отдих или декор за интересна фото сесия:

car car2

Ето още няколко незабравими моменти от София Диша през изминалата неделя. Не пропускайте следващото културно мероприятие на 25 август на Витошка!

13 14 sofiadisha

IMG_9528

You Might Also Like

  • София Диша на Иван Декоглу August 7, 2016 at 7:11 pm

    […] и хвана няколко момента следобяд. Първият фестивал София Диша, който посетих и снимах за блога беше точно преди три […]

  • %d bloggers like this: