Модни акценти

Николай Божилов – нов български моден лейбъл с първа колекция

Първа колекция (Fo)RmuLa

Зад новия български моден лейбъл стои дизайнерът Николай Божилов. Носител на наградата Triumph Inspiration Award 2010  и „Златна игла” за най-добър млад  дизайнер за 2013г.

Чрез собствения си лейбъл NIKOLAY BOZHILOV, реализира проекти в областта на модния дизайн и изкуството. За всеки проект, по който работи, най-важна е концепцията и успешният резултат. Философията му за модата е, да прави дизайн извън времето. Моделите му се отличават с минималистични силуети, детайлни конструкции, прецизeн финишинг, технологични материи и присъствието на метални елементи.

Първия такъв проект е колекцията (Fo)RmuLa. Двадесет и пет модела разкриват правилната формула за съвременния дамски гардероб. Вдъхновението за тях идва от химията. Всяка една дреха интерпретира химичните елементи, техните съединения и свойства, а  визуалната инспирация идва от графиката на химичната формула.

На 4ти декември бе официалото откриването и на първия магазин на лейбъла NIKOLAY BOZHILOV. Той се намира на ул. Хан Аспарух 18 и в него може да откриете всички дрехи от колекцията (Fo)RmuLa.

Повече информация можете да намерите на официалната страница във Facebook

и на сайта www.nikolaybozhilov.com

You Might Also Like

%d bloggers like this: