Рисуваме дигитално Творим

Предложения за лого на КАПАНА, Пловдив

Днес бяха обявени и финалистите в конкурса на Абсолют Капана за лого на новия арт квартал в Пловдив, в който взех участие и аз.

За мое съжаление предложенията ми не бяха сред финалистите, но днес ще ги споделя тук. Ето и каква беше идеята за тяхното създаване:

Най-популярното обяснение на името КАПАНА идва от неговите улици – къси, малки, тесни и извити, без ясно очертани граници. В тях всеки може да се изгуби като в клопка. Това е и причината да представя логото с този дизайн, като всяка буква в него е символ на някоя стара сграда в този чаровен квартал. Буквите, както и сградите са много близо една до друга, заради малките и тесни улички. Разхождайки се из Капана днес, ще забележите открояващите се цветните сгради, съхранили духа на миналото. Всяка е в различен цвят, син, розов, червен, жълт… За това и изобразих логото с тези различни цветове, всеки от които е в ретро нюанс. Цветовете умело изобразяват и артистичния дух на това място. В миналото най-внушителна била сградата на Куршумхан. В нея се помещавало управлението на най-влиятелния еснаф – абаджийския. За да запазим жив спомена за тази внушителна сграда, която за съжаление е унищожена в пожар през 1906 г, аз поставих нейния символ във втората буква А на логото. Известният пловдивски художник Цанко Лавренков е нарисувал сградата на Куршумхан през 1943 г., като за целта е използвал стари снимки. В картината му може да видите истинския свят на Куршумхан, който аз използвах и в дизайна на буквата А в логото.

Предложение за лого версия 1

Предложение за лого версия 1

 

Предложение за лого версия 2

Предложение за лого версия 2

Предложение за лого версия 3

Предложение за лого версия 3

Куршумхан в миналото

Куршумхан в миналото

 

You Might Also Like

  • разходка до Пловдив - квартал капана June 12, 2016 at 11:45 am

    […] Разгледайте още Предложения за лого на Капана […]

  • %d bloggers like this: