Вдъхновения Време за парти

Детето, зодия „Близнаци“

photo-1436303892196-e039f81a04aa

Вашето дете е зодия „Близнаци“? Честито, вие всъщност имате няколко хлапета в едно. Децата „Близнаци“ са много жизнени, любопитни, бъбриви, усмихнати и енергични. Това понякога може да бъде изтощително. Зная обаче, че всъщност сте доволни, че детето ви се развива бързо, умно е, схватливо и със страхотно чувство за хумор.

Как да подпомагате развитието на детето „Близнаци“

Не го оставяйте да скучае – занимавайте ума му. Избирайте игрите така, че да научава нещо ново от тях. Не го ограничавайте в тясната кошара дори и все още само да пълзи. То има нужда да опознава света. Когато порасне малко, купувайте му книги – приключенски романи, енциклопедии, истории с красиви илюстрации. Измисляйте заедно игри и си говорете – обсъждайте всичко, което вълнува детето ви. Дръжте се с него като с възрастен.

Не се притеснявайте, когато хванете детето „Близнаци“ да преувеличава или да смесва истина и измислица. То не ви лъже, а се опитва да направи реалността по-интересна и вълнуваща.

С какви цветове да обградите детето „Близнаци“

С ярки цветове. Жълто, синьо – тъмни и светли нюанси, топло зелено – те са любими на близнаците. Зареждат ги с енергия, подобряват настроението, стимулират мозъка им. Погрижете се в стаята и в гардероба на вашето съкровище да има много цветове, които радват очите и изпълват с възторг сърцето.

Каква украса за рожден ден ще хареса на детето „Близнаци“

Заложете на ярки цветове – като например морската украса с рибки.

Помагайте на вашето дете „Близнаци“ да опознава света и утолявайте нестихващото му любопитство. Така заедно ще се чувствате щастливи.

Специални благодарности за текста на Иванка Могилска

Снимка Jamie Taylor 

 

За да получавате първи подобни новини, абонирайте се тук. 

You Might Also Like

%d bloggers like this: