Вдъхновения

Детето, зодия “Рак”

photo-1456164281927-0164a96454fc

Как да подпомагате развитието му, с какви цветове да го обградите

Децата, зодия „Рак“ са изключително чувствителни и капризни. Дълго време объркват въображаемия и реалния свят, играят си с въображаеми приятелчета и бързо се затварят в себе си, ако им се стори, че някой ги е обидил, пренебрегнал или ако околните са твърде шумни и буйни.

Как да подпомагате развитието на детето „Рак“

Детето „Рак“ помни всичко. Затова му пейте нежни приспивни песни, рецитирайте му стихчета и се постарайте още от най-ранна възраст да разглежда книжки с красиви картинки. Показвайте му обичта си, но не го глезете прекалено, защото после ще му е трудно да се справя с живота. Децата от зодия „Рак“ могат да си играят сами с часове.

Всички деца „Рак“ обичат водата. За рождения им ден едно градинско парти с малък надуваем басейн, в който да се плацика с близките си приятели, или легени, в които да си играят на уж риболов, може би ще ги зарадва повече от клоун, 10 – 15 хлапета на гости и висока музика.

Показвайте на детето „Рак“, че го приемате и обичате такова, каквото е и в същото време не му позволявайте да смята, че всички са длъжни да го глезят и дондуркат, защото ще затрудните отношенията му с околните за в бъдеще.

С какви цветове да обградите детето „Рак“

Децата, зодия „Рак“, обичат ярките цветове, но докато са малки лесно се плашат от твърде ярка светлина, прекалено интензивни цветове. Чувстват се добре, обградени с цветове като синьо, охра, бледолилаво, гълъбово, сребристо. Меки, спокойни, дори меланхолични цветове, които помагат на детето да се отпусне, да се почувства в безопасност.

Автор: Иванка Могилска 

You Might Also Like

%d bloggers like this: