Събития

Искате ли да освежите местата за игра на малките в София? Чудесно! Вижте как

На 17 април нашите приятели от  Гражданската инициатива за безопасни детски площадки  в партньорство с АзКметът  стартират кампания „Презареди детската площадка!“ в град София.
Искате ли да освежите местата за игра на малките? Чудесно! Защото те ви осигурят съдействие от общинската администрация, бои “Оргахим” и материали за работа! Организаторите търсят активните граждани и родители доброволци, които искат да презаредят с нова енергия детските площадки.

За участие в кампанията е нужно:

  1. Да заснемете и да “номинирате” своята площадка на платформата АзКметът – мобилно приложение за докладване на градски нередности, комуникация и съвместно управление между гражданите и общините.
  2. Ако номинацията ви събере подкрепата на повече от 30 съмишленици под своето предложение, те ще организират доброволческа акция!
  3. При опасни уреди или други проблеми, или ако имате други предложения, изпратете им сигнал чрез АзКметът

Това, което те ще направят е да се  свържат с Контактния център на Столична община и ще проследят сигнала.
Правилата на кампанията четете на Facebook страницата на Гражданската инициатива за безопасни детски площадки.

Ето я и първата им акция  на 22 април в кв. Стрелбище, гр.София. Включете се.

Важни дати:

Срок за номиниране на детски площадки за обновяване – 17 април – 15 юни 2017 г.

Период на провеждане на доброволческите акции – 22 април – 30 октомври 2017 г.

За Гражданската инициатива за безопасни детски площадки

Гражданската инициатива за безопасни детски площадки е създадена през юли 2016 г. и включва над 700 граждани. Тя обединява родители, които вярват, че безопасността на детските площадки е обща гриежа на държавата, общинските власти и гражданите. Групата се стреми да подобри диалога с общинските и държавни власти по осигуряването на безопасни детски площадки.

За повече информация, пишете на safeplaygrounds.sofia@gmail.com или следете Facebook страницата и се присъединете към групата тук.

 

You Might Also Like

%d bloggers like this: