Размисли Фотография

За любовта към ближния

Събудих се в добро Свети Валентинско настроение и реших да пусна в блога няколко сърчица и позитивни мисли, свързани с празника. Но след разходката навън и разправията с поредния мъж, който нагло се опита да ме изпревари на опашката в аптеката, реших да променя темата.

За съжаление отново се сблъсках с явлението, което кръстих Предимство за майки в София. Но, този път в по-груба форма. След като едвам маневриврах да вляза в аптеката опитвайки се да се промуша с бебешката количка покрай спрелия пред входа луксозен автомобил, с облекчение се упътих към лекарствата и касата. Мъж на средна възраст ме избута, за да се озове пред мен на касата. При забележката от моя страна (не обичам да минават пред мен на опашка даже без бебе, но сега с количката бях направо бясна) мъжът, който явно беше нервен, че трябва да загуби време да чака, с доста заядлив тон отвърна “Ако желаете качете си количката на касата, не съм ви изпреварил.” Явно че количката му пречеше. Но тя върви с бебето, така че трябваше да я изтърпи. “Навън ли да оставя бебето, като Ви пречи количката?” попитах смело аз. “Госпожо, Вие…. (явно в опита си да се защити, агресията му напираше) вие не сте нормална!”

Реших да прекратя безмисления спор. Но ми стана криво. За липсата на нормално отношение към майки с деца, за липсата на елементарно уважение или най-малкото човещината, да не се проявява ненужна агресия към нас. За разваленото ми Валентинско настроение. Защото всички знаем, колко е трудно да се маневрира с детската количка по тротоарите покрити с дупки; да се правят състезания с близките автомобили, решили да паркират на тротоара точно пред вас, докато минавате с количката по него. Или да заобиколите спрелия на пътя ви автомобил, понякога без успех. Когато ви се карат и викат, че сте на улицата с количката, въпреки че тротоарите са блокирани от паркирани автомобили и няма друг път. Понякога, но много рядко някой, минал през всичко това се спира и ти подава ръка. И не е груб и арогантен, а е любезен и добър. Искам ми се само тези хора да са малко повече тук. Да ги виждаме по-често.

Снимката на малкото момиче направих преди време на Свети Валентин и я споделям с Вас с пожелания за повече любов към хората около нас.

Хубавa седмица и много любов

 

heart

 

You Might Also Like

%d bloggers like this: