На фокус

От какво се нуждае вашето бебе

София, 8-ми септември 2014г.

Има милиони различни видове любов, спокоен сън и игри. Но всички майки и татковци са съгласни за едно нещо – най-важното за развитието на техните бебета, е те да получават еднакво количество и от трите. Родителите инстинктивно знаят кое е най-добро за тяхното мъниче. Специално проведено проучване на Фейсбук страницата Pampers разкрива, че за повече от 74% от българските родители, любовта, спокойният сън и игрите са еднакво важни за бебето и че ако те получават необходимото количество добър нощен сън, мъничетата могат да разкрият по-добре своята уникалност и потенциал.

Pampers подкрепя щастливото и здравословно развитие на бебета и подкрепя уникалния начин, по който всяко бебе изпитва любов, спокоен сън и игри с пелени, които са с него във всяка фаза от неговото развитие. На специална среща с родители, експертите на Pampers обсъдиха теми, свързани с правилното развитие на бебетата в специално създадени кътове, посветени на любовта, спокойния сън и игрите.

ЛЮБОВ: Директно от сърцето, още от самото начало LOVE

Не е учудващо, че когато говорим за любов, повечето бебета още от самото начало усещат специална връзка с родителите – любовта е тази, която превръща всяко семейство в уникален екип.

Любовта към бебетата е уникална като тях самите. 74% от родителите, участвали в изследването на Фейсбук страницата на Pampers, потвърждават, че и двамата показва любовта към бебето им по идентичен начин, а 73% от родителите виждат любовта към тяхното бебе като саможертва, която поставя нуждите на бебето пред техните собствени нужди.

Димитрина Проданова, детски психолог и експерт на Pampers, споделя: „Бебето усеща всеки допир на майката, което е един от най-важните фактори за психологическото и емоционално развитие на бебето. Пелените Pampers Active Baby-Dry, които сега са с подобрен абсорбиращ слой, който ги прави още по-тънки и още по-добри в абсорбирането на влагата, осигуряват именно тази възможност за непрекъсната връзка с бебето“.

СЪН: Всяко бебе спи по свой собствен начин

Всяко бебе е уникално, особено когато говорим за начина, по който то спи. Бебетата могат да бъдат приспивани еднакво добре както с определен режим, така и с научаване от страна на родителите. Когато говорим за сън,  около 60% от родителите, взели участие в изследването на Фейсбук страницата на Pampers, смятат, че трябва да бъде определен фиксиран час на приспиване на бебето вечер.

Времето за сън понякога може да бъде стресиращо време за бебетата и техните родители, тъй като неуспехът при приспиване на мъничето може да предизвика излишно напрежение в семейството.

“Ако бебето се чувства комфортно през нощта, е много по-вероятно то да комуникира по-добре с майка си през първите минути на деня. Нощният сън е от изключителна важност за развитието на мозъка. Което е още една причина за това, че добрият, необезпокояван сън през нощта, е онова, което Pampers нарича „златен сън“, добавя д-р Рада Маркова, педиатър и експерт на Pampers.

ИГРИ: Простичките неща са най-забавни

Бебетата се наслаждават на повече от 90 минути време за игри на ден, затова свободата на движение е изключително важна. По-голямата част от бебетата имат определени правила за игри, но независимо от това дали игрите възникват спонтанно или с определена цел, повечето бебета се наслаждават на простичките игри повече, отколкото тези с модерни играчки.

Родителите, взели участие в изследването на Фейсбук страницата на Pampers споделят, че разбират важността от съня и игрите за развитието на тяхното бебе. За тях сънят следва определен ритуал, докато игрите са по-скоро свободни – 46,8% от тях позволяват на бебето да си играе без определени правила, докато само за 24,9% от родителите насрочват определени часове за игра.

Как пелените помагат?

59% от родителите, взели участие в изследването на Фейсбук страницата на Pampers, са съгласни, че качествената пелена подобрява сънят на бебето. За бебетата не винаги е лесно да обичат нощния сън, особено ако пелените им не предпазват от протичане. Сега родителите и техните бебета могат да разчитат на новите пелени Pampers Active Baby-Dry, които предпазват бебешката кожа суха до 12 часа всяка вечер. Пелените Pampers Active Baby-Dry сега с подобрен вътрешен слой и ядро, който абсорбира влагата през нощта, за да може бебетата да се наслаждават максимално на добър сън всяка нощ.

You Might Also Like

%d bloggers like this: